
Ingredience na dort:
150 ml ovocného sirupu YO bezový květ
200 g měkkého másla
200 g cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1 špetka soli
4 vejce
200 g mouky
100 g mandlové mouky
100 g jogurtu
3 lžičky prášku do pečiva
Ingredience na polevu:
200 g moučkového cukru
2 - 3 lžíce ovocného sirupu YO bezový květ
1 - 2 lžíce vody (dle potřeby)
Ve velké míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem, dokud není směs krémová.
Přidejte vanilkový extrakt, špetku soli a dobře promíchejte. Po jednom vmíchejte vejce. V samostatné míse dobře promíchejte mouku, mandlovou mouku a prášek do pečiva.
Moučnou směs vmíchejte střídavě s jogurtem do směsi másla a cukru. Nakonec opatrně vmíchejte bezinkový sirup, dokud není v těstě rovnoměrně rozprostřen. Těsto nalijte do připravené formy na bochník a uhlaďte ho.
Koláč pečte v předehřáté troubě přibližně 50 až 60 minut. Koláč nechte ve formě asi 10 minut vychladnout, poté jej vyjměte z formy a nechte zcela vychladnout.
Na polevu prosejte moučkový cukr do mísy, abyste zabránili vzniku hrudek. Do moučkového cukru přidejte bezinkový sirup. Postupně přidávejte po troškách vodu, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Poleva by měla být hustá, ale roztíratelná. Pokud je příliš řídká, přidejte ještě trochu moučkového cukru.
Poté polevu rovnoměrně rozetřete na vychladlý dort.
Příjemná vůně a nezapomenutelná chuť YO Bezového květu je klasikou pro všechny milovníky ovocných šťáv. Nově si svou oblíbenou příchuť můžete vychutnat bez výčitek. Yo sirup bez cukru je ovocné osvěžení s 2 kaloriemi na 100 ml hotového nápoje, zato s plnou chutí.
YO Bezový květ vyvolává vzpomínky na časy dávno minulé, kdy maminky a babičky vařily květy bezu, aby si vyrobily vlastní domácí šťávu. Příjemná vůně a nezaměnitelná chuť YO Bezového květu je klasikou pro všechny milovníky ovocných šťáv.