Zpět na přehled

Nealkoholické jahodové Mojito

Sladké jahody s limetkou a mátou

Na přípravu 2 sklenic

4 lžíce ovocného sirupu YO jahoda

2 limetky

300 ml toniku

200 g jahod

1 svazek čerstvé máty

1 hrst kostek ledu (drcený led)

Příprava

Rozdělte kostky ledu nebo drcený led do dvou sklenic. Limetky omyjte a z jedné limetky nastrouhejte kůru. Vymačkejte limetky a nalijte šťávu do sklenic se sirupem. Jahody omyjte a několik jich dejte stranou. Zbylé jahody najemno očistěte a nalijte do sklenic. Dolijte tonikem. Mátu omyjte a nahrubo nasekejte. Mojito ozdobte mátou, limetkovou kůrou, plátky limetky a jahodami a podávejte ledově vychlazené.

Tip: Pro klasickou alkoholickou verzi přidejte 5 cl bílého rumu.

 

Další chutné recepty